Pelletkachel

Pelletkachel

Een pelletkachel is een kachel voor in huis, waar houtpellets in verbrand worden. Het plaatsen van pelletkachels in huis is een relatief nieuw fenomeen, maar zeker niet oninteressant. Zo brengt het plaatsen van een pelletkachel in huis enkele voordelen met zich mee, die in dit artikel beschreven worden.

Houtkachel

Het belangrijkste voordeel van een kachel met pellethout en direct ook de belangrijkste reden voor de meeste mensen om een pelletkachel aan te schaffen, is dat een pelletkachel u helpt om te besparen op de stookkosten. Zo heeft u met een pelletkachel bijna geen stookkosten meer en bespaart u maandelijks veel geld. En omdat een kachel met pellethout een rendement heeft van minimaal 90 procent, is het zeker een interessante investering.

Andere voordelen van een kachel met pellethout, naast de energiebesparing, zijn de volgende:

  • Een kachel met pellethout is erg milieuvriendelijk. Slechts 0 tot 1 procent van de verbrande houtpellets blijven als as in de kachel achter.
  • Omdat een pelletkachel een doorzichtig raampje heeft, kunt u zien hoe de vlammen in de kachel bewegen. Dit ziet er gezellig uit, dus een kachel met pellethout is echt een gezellig gezicht in de woonkamer.
  • U hoeft geen hout te hakken voor de kachel, maar gebruikt simpelweg een zak pellethout om de kachel aan te steken.
  • Een kachel met pellethout warmt het huis snel op. Als u thuis komt in een koud huis, zet u dus simpelweg even de kachel aan en het warmt direct op.
  • Een kachel met pellethout is erg veilig. U kunt de kachel zelfs aan laten staan als u de deur uit gaat, omdat het vuur geen gevaar oplevert.

Sommige mensen verwarren een kachel met pellethout vaak met een houtkachel, omdat een houtkachel ook een raampje heeft en u de mogelijkheid biedt naar het vuur te kijken. Toch is een kachel met pellethout heel anders dan een houtkachel, omdat het rendement hoger is en u bovendien geen hout hoeft te hakken om de kachel aan te steken.

Loppersum

Ook als u woonachtig bent in Loppersum, is het mogelijk om een pelletkachel te plaatsen en te besparen op de maandelijkse kosten voor het opwarmen en warm houden van het huis. Zo kan een kachel met pellethout in iedere woonkamer geplaatst worden om warmte te produceren. En door een professionele organisatie in te huren om de kachel met pellethout te plaatsen, weet u zeker dat dit goed gebeurt. Zo profiteer u al snel van lagere maandelijkse kosten, het besparen van energie en het hoge rendement van een palletkachel.