Zonneboiler

Zonneboiler

Waar een zonnepaneel de energie van de zon gebruikt om elektriciteit op te wekken, gebruikt een zonneboiler de energie van de zon om warm water te creëren. Dit warme water kunt u vervolgens gebruiken om te douchen, een bad te nemen, de was te doen of de vaatwasser aan te zetten om de vaat te doen. Het verwarmen van water met behulp van de natuurlijke energie van de zon, wordt gedaan door een zonnecollector op het dak te plaatsen. Deze zonnecollector is direct aangesloten op een buizenstelsel met een vloeistof in de buizen, die weer aangesloten is op de boiler in huis.

Als de zonnecollector energie opvangt van de zon, wordt de vloeistof in de buizen van het buizenstelsel verwarmd. Vervolgens wordt deze warmte door de vloeistof via het buizenstelsel naar de boiler vervoerd, waar leidingwater in zit. Dit leidingwater wordt opgewarmd door de warmte dat met de vloeistof door het buizenstelsel vervoerd is, om eventueel nog extra verwarmd te worden door de CV-ketel als dit nodig is. Op deze manier verkrijgt u dus op een duurzame wijze, namelijk met de energie van de zon, uw warme water om lekker te douchen, de was te doen of een bad te nemen. Hier heeft u dus geen andere partijen voor nodig, want met een zonneboiler bent u als het ware zelfvoorzienend in de toevoer van warm water.

Zonnepanelen

Zoals al eerder vermeld, worden zonnepanelen gebruikt om van de energie van de zon elektriciteit voor in huis op te wekken. Dit gebeurt in feite ongeveer hetzelfde als bij het warme water van de zonneboiler, waarbij er een collector op het dak geplaatst wordt om energie van de zon op te vangen. De energie die opgevangen wordt, wordt vervolgens omgezet in elektriciteit voor in huis. Zo regelt u uw eigen energie en hoeft u dus niet steeds maandelijks geld opzij te zetten om de energierekening te betalen.

Een groot verschil tussen zonnepanelen en een zonneboiler, is het feit dat ongebruikte elektriciteit van zonnepanelen aan het net teruggegeven kan worden. Als u dit doet, krijgt u hier geld voor terug. Dit is niet het geval bij het overgebleven warme water van de zonneboiler, want dit water gaat gewoon verloren als het niet gebruikt wordt.

Eemsmond

Bent u woonachtig in Eemsmond en wilt u graag een zonneboiler of zonnepanelen laten plaatsen, om op een duurzame wijze gebruik te maken van de natuurlijke energie van de zon? Dan is het belangrijk om een professional in te schakelen bij het aanschaffen en plaatsen van een zonneboiler en zonnepanelen.

Snelle offerte zonneboiler

Wil je een deskundig advies over de mogelijkheden? Vul dan hieronder je gegevens in en wij nemen binnen een werkdag contact op voor het maken van een afspraak.

Naam

Email

Straat en huisnummer

Postcode

Woonplaats

Telefoon

Aanvullende opmerkingen: