Zonnepanelen

Zonnepanelen

Als u het zat bent om steeds een hoge energierekening te moeten betalen, is het aanschaffen van zonnepanelen wellicht iets voor u. Een zonnepaneel is een paneel dat op het dak geplaatst wordt, zodat u met de energie van de zon uw eigen energie op kan wekken. Zo bestaat een zonnepaneel uit vele schermpjes, die in feite de energie van de zon opvangen en deze omzetten in energie. Hier hoeft de zon niet eens voor te schijnen, want een zonnepaneel kan daglicht ook eenvoudig omzetten in energie voor uw huis. En omdat u met een zonnepaneel zelf uw energie opwekt, bent u van uw maandelijkse energierekening af en bespaart u per maand dus flink in de kosten.

Het aanschaffen van een zonnepaneel is misschien een grote investering, maar omdat u uw eigen energie opwekt en dus geen energiekosten meer hoeft te betalen, heeft u uw investering binnen enkele jaren terugverdiend. En heeft u meer energie opgewekt dan u zelf nodig hebt, dan kunt u dit teruggeven en hier geld voor krijgen. Dit maakt het aanschaffen van een zonnepaneel nog interessanter.

Daar komt nog bij dat zonnepanelen een duurzame uitgave zijn, die een duurzame leefstijl bevorderen. In een samenleving waar duurzaamheid steeds belangrijker is, is deze duurzame wijze van energie opwekken dan ook steeds populairder. Zo kiezen steeds meer mensen voor deze duurzame wijze van het opwekken van energie, waarbij u investeert in de toekomst en op lange termijn veel geld kan besparen.

Subsidie zonnepanelen

Omdat u subsidie kan krijgen bij het aanschaffen van zonnepanelen, kan deze investering nog interessanter worden. Ten eerste krijgt u bij sommige gemeenten subsidie bij de aanschaf van zonneboilers en zonnepanelen. Om te controleren of uw gemeente ook subsidie geeft, kunt u dit navragen bij de gemeente waar u woont.

Daarnaast krijgt u sinds 2013 de betaalde btw over zonnepanelen terug van de Belastingdienst. Hierdoor kunt u flink kosten besparen, waardoor het plaatsen van een zonnepaneel al snel interessanter wordt. Wel dient u enkele administratieve handelingen te verrichten om de btw terug te mogen vragen, maar deze handelingen zijn te overzien. Het terugvragen van de btw is dan ook zeker de moeite waard om geld te besparen en uw investering nog interessanter te maken.

Helaas is de landelijke subsidieregeling in augustus 2013 vervallen, omdat er geen budget meer was voor deze subsidieregeling.

Zonnepanelen Groningen

Uiteraard is het ook mogelijk om in Groningen te investeren in zonnepanelen, om op een duurzame wijze energie op te wekken en na enkele jaren flink te besparen op de maandelijkse kosten van uw energierekening.

Snelle offerte zonnepanelen

Wilt u graag een offerte ontvangen, vul dan hieronder het formulier in. Binnen een werkdag nemen wij contact met op voor het maken van een afspraak.

Naam

Email

Straat en huisnummer

Postcode

Woonplaats

Telefoon

Aanvullende opmerkingen: